Byåsen Toppfotball

Hele laget jobbet som galeislaver og alle tre i angrepsrekka scoret, da vi slo hardtsatsende Bryne 3-0 hjemme på Byåsen Arena søndag ettermiddag.

Etter en god del jevne kamper i det siste og 1-0 borte mot Moss i forrige serierunde, var det fra starten av kampen klart at vi så et BTF-lag med en bra porsjon selvtillit og spilleglede. Bryne var før sesongen spådd som en av opprykkskandidatene i år, men tross et stort budsjett og sterk fotballhistorie så har ikke trener Jan Halvor Halvorsen og hans menn lykkes å krige med de beste lagene i år. Vi spilte dessuten 2-2 borte mot Bryne i vår, så det var et håp før kampen om at vi kunne matche rogalendingene.

 

1.omgang:

Kampen åpnet med bra trøkk og et par halvsjanser fra begge lag, men med et visst overtak fra vår side. Andres W. Rye var blant annet gjennom og fyrte av på kloss hold, men skuddet sleivet utenfor. Deretter la samme spiller inn og Anders Nytoft på andre siden headet i motsatt stolpe. Gutta lot seg ikke stresse av de forspilte sjansene og trøkka på for å få mål, noe vi jo har slitt med i hele år. Så; etter 20 minutter løsnet det. Et innlegg fra vår venstre side igjen, litt kriging foran mål og der var måltyv Nytoft på plass og banken ballen inn fra tre-fire meter. Enorm lettelse og jubel!

Etter målet kom noen forsøk fra Bryne sin side, men egentlig ikke noen store farligheter. Så var det tid for vår angrepsrekke igjen. Etter ca en halvtime av omgangen fikk dagens Byåsen-spiller Mats Ingebrigtsen, en dytt i ryggen innenfor 16-meteren, og vi fikk et sjeldent straffespark. Agwa Obiech stilte seg opp for å ta det og hamret ballen utagbart i mål. Dermed var det 2-0, noe vi også tok med oss inn i garderoben. En sterk første omgang var over.

 

2.omgang:

De siste 45 minuttene gikk i gang med en viss offensiv fra Bryne, men igjen; de skapte egentlig ikke så veldig mye, annet enn å bryte opp kampen og skape flere dueller, spesielt på midten. Våre gutter sto likevel godt imot, og vi både ryddet unna og spilte oss fint ut bakfra ved flere anledninger. Alle jobbet og sleit, og det var tydelig både fysisk og verbalt at denne kampen; den ville de vinne!

Et annet særpreg ved kampen var at våre tre på topp gikk i strupen på Brynes forsvarer hele tida. Vår angrepstrio løp og løp og det var tydelig at Brynes forsvarer ikke likte det spesielt godt. Og til slutt gikk det som det ofte gjør. En feil i midten bak hos dem ble snappet opp av Andreas Weigner Rye. Han satte på turboen og chippet ballen over en utrusende Bryne-keeper. 3-0 i det 70.minutt, og der var kampen i realiteten kjørt. De siste 20 minuttene spilte Byåsen offensivt, men smart, og det var meget fortjent da dommeren til slutt blåste for full tid. En av sesongens beste og mest underholdende kamper var over. Vi scoret tre mål, vant for andre kamp på rad og holdt nullen – igjen. Dette var dessuten den fjerde kampen på rad uten spillemål imot, som tyder på at vi har fått inn god defensiv struktur. Med seieren søndag, så er vi dessuten fortsatt med i kampen om spill i PostNordligaen neste år, selv om det skal mye til for å beholde plassen.

 

KAMPFAKTA:

Dato: 6.oktober, 2019

Sted: Byåsen Arena

Resultat: 3-0

Dagens byåsing: Mats Ingebrigtsen

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top