Byåsen Toppfotball

En tett og jevn kamp til tross; det ble tap for hardtsatsende Egersunds IK (EIK) på Byåsen Arena søndag.

Høyt tempo og mange dueller preget denne kampen, noe som også førte til en del feilpasninger og balltap for begge lag. Seks gule kort, likt fordelt på begge lag, sier også sitt om kampen. I første omgang ble det ingen mål, men et visst overtak til oss, da vi sto høyt og turde å presse EIK oppe på deres banehalvdel.

EIK - som ligger på fjerdeplass på tabellen - er et sterkt kontringslag, men vi klarte å demme opp for overgangene deres. Vår beste mulighet kom fra Anders Nytoft, som spilte fra start, og dessuten ble dagens byåsing. Men hodestussen fra Andreas Ryes innlegg ble så vidt reddet av EIKs gode keeper. I første omgang hadde også Agwa Obiech en stor sjanse inne i feltet, men skuddet ble blokkert.

Byåsen-gutta fortsatte i samme stim i andre omgang, med flere raid opp langs sidene og gode dødballer, samtidig som vi «forechecket» knallhardt. På 55 minutter snappet Anders Nytoft opp et tilbakespill, og var plutselig alene med keeper. En rask reaksjonsredning fra EIK-keeperen forhindret imidlertid Byåsen-ledelse. Vi hadde også flere andre gode sjanser i denne omgangen. Bakerst ryddet forsvaret, med kaptein Espen Langørgen og «ny» midtstopper Robin Utseth Bjørnholm-Jatta i spissen, unna mye av det som kom. Så det var virkelig håp om å ta tre poeng her!

Så skjedde det som ofte har skjedd i år: Vi opplever at vi har god flyt, men så smeller det andre veien. I det 66.minutt ble det blåst for straffe, etter at en EIK-spiller gikk over ende rett innenfor 16-meteren vår. Gutta var uenige i at dette kvalifiserte til straffe, men dommer Harald Magnus Børresen sto på sitt. Ligaens toppscorer Marcus Kvame Naglestad (20 mål) gjorde ingen feil og satte straffen kontant i mål.

Etter EIKs mål så dabbet kampen litt av, men gutta ga aldri opp, og for tilskuerne var det nok urettferdig at vi ikke en gang fikk ett poeng her. Totalt sett var dette en av årets beste kamper, ikke minst med tanke på hvem motstanderen var. Bare synd det ikke ga poeng, da det faktisk ikke ville vært altfor langt opp til sikker plass med noen få flere kamper i vår favør.

Neste kamp er borte mot Moss, 28.september.

 

Obs! Vi har hatt tekniske problemer med nettsiden vår, så det mangler en god del kampreferater i år. Vi håper nå at dette skal være rett opp.

 

KAMPFAKTA

Sted: Byåsen Arena

Tid: 22.september, kl. 15.00

Dagens byåsing: Anders Nytoft

 

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top