Byåsen Toppfotball

Kl. 14.49, 20.oktober, var årets store målsetning nådd: Med 2-2 hjemme mot RBK2, kunne ingen andre ta igjen oss på toppen av tabellen. Dermed er vi kvalifisert for spill i PostNord-ligaen i 2019!

Kanskje var det litt høye skuldre på gutta, for kampen mot RBK2 var ikke den mest sprudlende. Foran 300 tilskuere og media, så ble jo kampen meget spesiell. Nå var jo dette den beste motstanderen i år, men RBK2 tok mye av kontrollen etter de første minuttene. 

1.omgang:

Etter 14 minutter tok de hvitkledde besøkende ledelsen, med et pent skudd opp i høyre kryss. Deretter gikk kampen inn i en noe mer avventende fase, før den eksploderte da det nærmet seg pause. Byåsen hadde blant annet en trippelsjanse, som endte med kontring og ny RBK-scoring. 0-2 og blytungt. Men gutta ga seg ikke, en annen god egenskap i år. Og rett før pause rullet vi opp langs venstresida, med innlegg foran mål, der indreløper for dagen, nygifte Robin Bjørnholm-Jatta, dundret inn i feltet og satte ballen i mål. 1-2!

2.omgang:

Alle byåsinger håpet på at pausen hadde hjulpet. Men det ble ikke noe sjampagnefotball akkurat. Lagene lå og lurte på hverandre, der en rekke bytter hos oss også skapte utfordringer, da noen for eksempel måtte bekle litt uvante roller. Men igjen; gutta holdt trykket og ga ikke opp. Utover i kampen ble det slik som i mange andre kamper i år; vi tok mer og mer over. Og noen minutter før slutt kom sjansen, da Agwa Obiech ble felt. Straffe! Ikke siden nedrykkskampen ble avgjort i 2017, var det vel tatt en viktigere straffe på Byåsen Arena. Straffeekspert Albert Berbatovci stilte seg opp og etter et kort tilløp satte han ballen knallhardt over RBK sin keeper. 2-2! Nå var vi i Post-Nord-ligaen, så da gjaldt det mest å holde unna de siste minuttene. Gutta jobbet som galeislaver, dekket skudd og løp så svetten skvatt. Og fire minutter på overtid kom den forløsende fløyta fra dommeren: Vi klarte det! Jubelen skylte over arenaen og spillere og apparat ellers, gikk helt bananas! Etterpå kunne kaptein Lionel Kamanzi ta imot seriemester-pokalen fra NFFs Torbjørn Aass. Den tøffe målsetningen fra sesongstart, var nådd! En utrolig sesong, som viser hva som bor i spillere og klubb.

 

Obs! Har du ikke lest det før, så er det korte oppsummeringer fra flere av høstens kamper her:

 

13.oktober, Gjøvik stadion: Gjøvik_Lyn – Byåsen Toppfotball: 1-4

På papiret så det ut for at Gjøvik-Lyn borte skulle bli en av årets tøffeste kamper. Slik ble det heldigvis ikke, og vi tok med oss en sterk 4-1-seier hjem!

Hjemmelaget hadde en lang rekke kamper hjemme uten tap, og hadde vært blant de beste lagene hele høsten. Med tanke på høstinnspurten og kampen mot RBK2 bak oss, ville dette bli en nøkkelkamp – på alle måter. 

1.omgang:

Gjøvik-Lyn gikk ut hardt, men allerede etter et par minutter kontret vi dem i senk. Andreas Hanssen og Jonas Næss Nilsen kom alene med keeper og det var bare småting som gjorde at ikke vi ledet 1-0. Men Byåsen fortsatte kjøret, og etter 10 minutter kom Jonas inn fra høyre og styrte en knallhard avslutning bort i hjørnet, lengst borte fra keeperen. Resten av omgangen tilhørte egentlig oss. Gjøvik-Lyn hadde knapt sjanser, mens vi spilte oss gjennom en rekke ganger. At vi ikke ledet 3-0 til pause, var det vel ingen som skjønte.

2.omgang:

Etter pausen kom Gjøvik-Lyn mer med, og etter 54 minutter fikk de et frispark på rundt 25 meter. Og et velplassert skudd inn mot ene stolpen, gikk forbi Alexander i mål. 1-1. Da trodde vel alle at stormløpet skulle fortsette, men i stedet var det vi som tok tak i kampen. 2-1 kom etter en straffe fra Albert Berbatovci, som så mange ganger før i år. Deilig! Og gutta kjørte på. 3-1 kom fra måltyven Torbjørn Aabrekk, som bredsidet et hardt innlegg i nota, bak keeperen. Og etter minutt før full tid var det Albert-show igjen, med noen utsøkte finter på deres 16-meter, fulgt av et innlegg på såla til Jonas Bolkan Nordli, som skjøt og deretter satte returen i mål. 4.1 og lufta var for lengst gått ut av Gjøvik-ballongen!

Etter 5-1 borte mot Løten og Ottestad, endte det altså 4-1 på denne østlandsturen, så her har spillere, trenere og apparat ellers virkelig levert noen sterke bortekamper.

Målscorere (bildet): Jonas Næss Nilsen, Albert Berbatovci, Torbjørn Aabrekk og Jonas Bolkan Nordli

 

6.oktober, Byåsen Arena: Byåsen Toppfotball – Brumunddal: 3-0

Allerede fra start var det tydelig at dette var to tente og sterke lag. Vi er på tabelltopp og Brumunddal var nær toppen før kampen, så det lå litt i kortene at kampen kunne bli av de bedre på Byåsen Arena i år:

1.omgang: 

Spillet bølget litt frem og tilbake helt fra start, med skyhøyt tempo. Kanskje førte dette til en del feilpasninger, men begge lag sørget for å jobbe opp igjen tapte baller og skapte spenning hele veien. Vår største sjanse i starten av kampen kom da Andreas Hanssen headet i stolpen etter 13 minutter. Da hadde vi så vidt begynt å få et visst grep på kampen. Utover i omgangen så var det tydelig at vi nok var noe sterkere enn Brumunddal, men de var også kvikke på kontringer og tøffe i forsvar. Rett før pause betalte presset seg. En pent slått corner fra Andreas Hanssen endte på hodet til kraftplugg Kristian Andreassen, som stanget den i mål. 1-0! Ett minutt senere kunne gutta gå i garderoben, med et målmessig og psykologisk overtak.

2.omgang:

Allerede fra starten så kampen mer åpen ut. Brumunddal måtte fremover, og det ga åpninger for oss. Vi fikk raskt et par meget store sjanser, men ballen ville ikke i mål. Dette fortsatt gjennom omgangen, samtidig som midtbanen jobbet som galeislaver og forsvaret sto imot på en utmerket måte. Så, i 80.minutt, kom måltyv Torbjørn Aabrekk seg løs, og puttet slik han jo har gjort så ofte siden han kom til oss i sommer. 2-0! Det som var bra nå, var at vi ikke slapp foten av gassen og lot Brumunddal komme inn i kampen igjen. Vi spilte smart og fysisk sterkt. Selv med flere bytter på slutten holdt vi oppe nivået, og da vi passerte 90 minutter fikk den lenge skadeplagede spissen Agwa Obiech sitt andre mål for sesongen. Et pent opprullet angrep langs venstre side endte med et strøkent innlegg fra innbytter Jonas Nordli, som Agwa tok ned på brystet og satte kontant i mål. 3-0, og kampen var definitivt over.

Alt i alt: En av våre beste kamper i år. En viktig kamp mot en sterk motstander i serieinnspurten, og vi holder nullen - samtidig som vi scorer tre mål. Det er sterkt! Med denne kampen kom vi opp på 51 poeng, seks poeng foran RBK2, med tre kamper igjen. Så dette blir en thriller! Neste kamp er borte mot Gjøvik-Lyn. Vi gleder oss til å følge dere!

 

29.september, Løten kunstgress: Løten – Byåsen Toppfotball: 1-5

Etter en 5-1-seier mot Ottestad helga før, var det spennende å se om vi kunne gjennomføre to sterke bortekamper etter hverandre. Med omtrent samme busstur i beina, gikk gutta ut mot Løten denne lørdag ettermiddag, og svaret på utfordringen kom raskt. Allerede etter 17 minutter kom Jonas Næss Nilsen seg løs og scoret. Etter 33 minutter var samme mann på plass igjen og la på til 2-0. For en formstigning for Jonas denne høsten! Kampen var jevnere enn resultatet tilsa, men vi stop opp meget bra. Etter 72 minutter scoret Albert Berbatovci, før Andreas Hanssen la på til 4-0! Løten reduserte på straffe i det 87.minutt før Albert scoret igjen og fastsatte resultatet til 5-1. For andre kamp på rad!

 

22.september, Ottestad idrettspark: Ottestad – Byåsen Toppfotball: 1-5

Med tanke på helsprøe 5-4 hjemme mot Levanger 2 i kampen før, så var det mange som lurte på hvilket utfall den viktige bortekampen mot Ottestad, skulle få. Ottestad har ligget langt nede i hele år, men presterte jo bra hjemme mot oss på våren (1-1), så vi hadde litt å revansjere. Og det tok bare 11 minutter før Torbjørn Aabrekk putta vårt første. Tre minutter senere la Albert på til 2-0, før Ottestadreduserte til 2-1. Så gjorde comeback kid Vegard Ledal deilige 3-0! Etter pause fortsatte vi kjøret og Jonas Næss Nilsen satte 4-1 i det 53.minutt. I det 90.minutt hadde Agwa Obiech kommet inn. Han har hatt skadeproblemer i år, men satte glatt inn 5-1 og sikret en fin borteseier for våre gutter.

 

17.september, Byåsen Arena: Byåsen Toppfotball – Levanger 2: 5-4

Førstelaget deres sliter, men Levanger 2 hadde hatt formstigning før de møtte oss. Men det så ikke sånn ut fra start. Allerede etter fire minutter satte vår toppscorer Andreas Hanssen inn 1-0, før Jonas Næss Nilsen putta 2-0 bare fem minutter senere. Innimellom hadde vi dessuten et par fete sjanser, så dette virket lovende! Men etter 16 minutter reduserte LFK og etter 28 minutter fikk de 2-2. LFK-gutta jaget på og i det 39.minutt fikk de straffespark, noe som ga dem 3-2. Kampen var snudd, og det var småkaotisk over hele banen. Det ble en tung pauseprat. Storspillet kom ikke akkurat med en gang, men Torbjørn Aabrekk leverte varene i det 50.minutt og 3-3. Nå, da! Men nei. I det 60.minutt gikk LFK jaggu opp i ledelsen igjen! Hva vill skje? Gikk vi opp i liminga? Nei, sesongen 2018 er Byåsen et lag som uansett gir alt de har og nekter å stanse. Og det betalte seg. 77 minutter var gått, da Andreas Hanssen puttet igjen. Ok, nå luktet det poeng. LFK var rimelig kjørt, mens vår gode grunntrening begynte å vise seg. Og i det 88 minutt kunne Torbjørn Aabrekk sette sitt andre for dagen. 5-4! Da dommeren blåste av noen minutter senere, var lettelsen enorm. En rotete og dårlig kamp av oss endte likevel med seier, rett og slett fordi gutta nektet å gi seg. Det er nok rimelig å påstå at alle på tribunen kanskje var like utmattet som spillerne….

 

8.september, Guldbergaunet stadion: Steinkjer – Byåsen Toppfotball: 1-0

Etter tre seire på rad, lå alt til rette for en spennende kamp i 19.serierunde mot Steinkjer borte – et lag som i likhet med flere andre, svinger en del i prestasjonene i år. Kampen ble jevn og spennende, med flere gode sjanser for oss. Men uttellingen kom rett og slett ikke, før hjemmelaget klarte å putte seiersmålet i det 59.minutt. Gutta presset på for utligning, men ballen ville rett og slett ikke i mål. I tillegg ble keeper Alexander utvist i det 87.minutt, noe som medførte at andrekeeper Steinar Ranheim ble satt inn. Han vil da også starte i kommende kamp, av hensyn til karantene for Alexander. Et skuffende resultat for gutta. Humøret ble nok litt bedre da Tillerbyen klarte poeng mot RBK2 påfølgende dag, slik at Byåsen fortsatt forble på tabelltopp med 39 poeng, mot RBK sine 36 poeng. 

 

1.september, Byåsen Arena: Byåsen Toppfotball – Verdal: 3-0

I utgangspunktet en tøff kamp mot et lag som har svingt voldsomt i prestasjonene i år. Våre to foregående kamper ba likevel bud om at vi skulle ta styringen her. Og det gjorde virkelig gutta. Allerede etter ti minutter var det klart for første mål, signert vår toppscorer Andreas Hanssen. Etter 20 minutter var det klart for straffeekspert Albert Berbatovci, som satte inn 2-0 fra krittmerket. Til slutt trodde alle at Jonas Bolkan Nordli fikk sitt første mål på a-laget for sesongen, men skuddet etter et fint forarbeid fra Sander, ble i ettertid erklært for selvmål av Verdal. Uansett; en ny, sterk kamp fra våre gutter, som beholdt tabelltoppen, tross et forsterket RBK2-lag jagende rett bak oss. Artig også å se at vårt nykomponerte midtforsvar fortsatte å stå imot, samtidig som både midtbane og angripere leverte godt offensivt spill. Ellers: Junior Vetle Larsen fikk sin debut for a-laget!

 

28.august, Nytrømoen gras: Tynset – Byåsen Toppfotball: 0-1 

Med Orkla-kampen friskt i minne var det en optimistisk gjeng som satte seg på bussen for å kjøre til Tynset. Der møtte vi som forventet et friskt og offensivt hjemmelag, som har vist seg å være gode på eget gress. Mye av kampen ble da også en tøff affære, med raske kantspillere på begge lag, som skapte innlegg og sjanser på løpende bånd. Gradvis tok våre gutter over kampen og mot slutten av kampen kom det forløsende målet. Etter en corner ble det mye klabb og babb inne i feltet. Der dukket selvsagt Albert Berbatovci opp og gjorde det han ganske ofte gjør: Scorer! De siste minuttene ble spennende, men nok en gang så holdt vi nullen, men en solid keeper i Alexander Hovdevik og et nykomponert stopperpar, i form av Torben Halvorsen og Lars Vatten.

 

18.august, Byåsen Arena: Byåsen Toppfotball – Orkla: 5-2

Etter et tungt tap borte mot Tillerbyen 11.august, så reiste gutta seg mesterlig mot Orkla hjemme på Byåsen Arena. Med hele 5-2 viste Byåsen-gutta virkelig hvor skapet står. Målscorere (se bildet f.v.) Sander Kleppe Halgunset, Torbjørn Aabrekk, Andreas Hanssen (2) og Albert Berbatovci. Litt spesielt i denne kampen var det at Hanssens to mål kom i løpet av seks minutter! Etter å ha slitt mot Orkla borte i vår (selv om vi vant), så var det deilig å se at vi fikk god uttelling fremover, og mye bra offensivt spill. Det kom to baklengs, men Orkla har flinke angripere, så det var ikke direkte overraskende.

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top