Byåsen Toppfotball

Iskalde vintertreninger er snart en saga blott. Påska er over og ventetida er snart forbi: Om bare noen dager sparkes sesongen 2018 i gang.

For en fotballentusiast er det lite som kan konkurrere med denne årstida: Lengre ettermiddager, snøfrie (så vidt) fotballbaner og forventningen om mange herlige fotballkamper, rykker stadig nærmere. 14.april kl. 16 møter Byåsen Toppfotball sitt a-lag bydelsrival Kolstad borte, et oppgjør som på mange måter symboliserer det som blir en litt annerledes fotballsesong. Sesongen 2017 ville bli spesiell, skrev jeg rundt påsketider i fjor. Det ble den også. Nå var det jeg tenkte på, at vi skulle spille den nye 2.divisjon, med færre lag og tøffere motstand enn noensinne. Og dessverre rykket vi ned til 3.divijson, der vi nå snart skal i gang med kampene. Men det er absolutt grunn til å gjenta seg selv: Denne sesongen blir også spesiell.

Hvorfor sier jeg det? Jo, det er slik at vi i vår nye sportsplan har sagt at den langvarige målsetningen for Byåsen Toppfotball, er en stabil plassering i 2.divisjon og gode resultater for juniorlagene. Det betyr at vi har som et generelt mål å rykke opp fra årets divisjon, og det er ikke bare-bare i 3.divisjon. Etter manges mening har kvaliteten i denne divisjonen også blitt langt bedre etter omleggingen av 2.divisjon. Nivåhevingen forplantet seg absolutt nedover i systemene. Lokalt ser vi også at det er andre lag enn oss som satser hardt, ikke minst RBK sitt andrelag – som fort må få årets favorittstempel. For oss er det derfor viktig å ha sportslige ambisjoner. Vi tror det er viktig for fotballen i hele bydelen å ha noe å strekke seg etter. Og det er viktig for lokale talenter å ha et godt a-lag å se opp til, og ønske å spille for selv.

Vi tror jo selv sterkt på at vi skal være med og kjempe med de beste i år, noe som er litt annerledes etter et par tøffe sesonger der vi har kjempet helt i bunnen. Etter den tunge perioden som fulgte nedrykket i fjor, har folk i vår klubb jobbet sent og tidlig med å sikre økonomien og en god spillerstall, samt en fornyet satsing på junioravdelingen med et nytt fotballakademi, for å nevne noe. Målsetningene om en solid økonomi, et ambisiøst a-lag og en utviklingsavdeling på høyt nivå, er de tre viktigste tingene for oss nå, og nå før sesongstart ser det ut for at vi skal klare å ha en solid og sportslig spennende satsing på gang. Blant annet har vi gjort det bra i mange av treningskampene, med en 3-2-seier over RBK som er høydepunkt. Vi har mistet noen sentrale spillere, men samtidig fått inn en rekke spennende spillere med solid erfaring, parallelt med at flere unge og lokale typer banker på døra til a-laget. Det er vi glade for. Vi er en utviklingsklubb, og det skal vi fortsatte å være. Vi ser jo nå at det er hele ni spillere med Byåsen-bakgrunn som spiller i Eliteserien eller Obos-ligaen i år. For oss betyr det at vi har gjort noe riktig med spillerne. Vi har dessuten mye av trener- og lederapparatet intakt etter fjoråret, noe vi er glade for, da det gir oss kontinuitet i treningsarbeidet og fotballfilosofien.

Vi håper selvsagt at gode resultater og spennende spillertyper skal trekke folk til Byåsen Arena i fjor. Vi trenger all støtte vi kan få og dette gjelder selvsagt både oss og våre venner i Byåsen Kvinnefotball. Skal Byåsen fortsette å ha toppsatsinger i fotball, er vi avhengige av lokal rekruttering og lokal støtte i form av både sponsorer og tilskuere. Spillerne synes selvsagt det er morsomt å spille foran fulle tribuner, og i år håper vi at både resultater og prestasjoner skal trekke store og små til arenaen. I år er det jo også en rekke knallharde lokaloppgjør, som kan bli en ekstra liten godbit for supporterne. Etter første kamp borte mot bydelsrival Kolstad 14.april, har vi hjemmekamp mot Tillerbyen 21.april – så sesongen åpner med nettopp denne type knallharde lokaloppgjør. Her er det bare å brette opp ermene og ta duellene, om vi skal klare å henge med!

I tillegg til a-laget, har vi et rekruttlag i 4.divisjon og to juniorlag, som vi ber folk følge gjennom sesongen. Alle våre fire lag ønsker å spille offensiv og positiv fotball, så for fotballvenner kan det være mye å glede seg til på Byåsen Arena i år. Foruten det sportslige, så håper vi i år at det også blir endelig klart om det skal bygges nye lokaler for klubbene på Dalgård. Vi sliter med gamle og slitte garderober og kontorer, så skal klubbene utvikles slik vi ønsker, er det absolutt nødvendig å få et løft også når det gjelder klubblokalene.

Til slutt er det viktig for meg å berømme alle de som jobber knallhardt i klubben for å lage et så godt sportslig og administrativt opplegg som mulig. Antallet timer som legges ned på frivillig basis, er helt utrolig. Uten disse ildsjelene rundt spillerne, hadde ikke årets satsing vært liv laga. Vi ser gang på gang at det er mange ekte Byåsen-hjerter som virkelig brenner for lag og spillere. Ja, det går an å blø for drakta utenom banen også. En stor takk også til våre sponsorer og samarbeidspartnere. Uten dere hadde det heller ikke vært mulig å drive denne klubben på nivået vi nå har.

Da er det bare å ønske velkommen til sesongen 2018!

Av Atle Bersvendsen, styreleder

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top