Byåsen Toppfotball

Når Eliteserien og Obos-ligaen 2018 er i gang, er det med flere tidligere Byåsen-spillere enn noen gang før.

Vår oversikt viser at hele ni spillere med breddefotball, juniortid eller seniortid i Byåsen-systemet, kommer til å spille i Eliteserien eller Obos-ligaen i år – deriblant Ivar Furu og Erik Valla Dønnem (f.v. på bildet). Da er ikke 2.divisjon, vår egen 3.divisjon eller yngre talenter i RBK-systemet for eksempel, regnet med. Da ville tallet vært langt høyere. I tillegg er selvsagt Byåsen Kvinnefotball også en arena for talenter, men denne gjennomgangen omhandler herrespillere.

Om vi først tar spillere som har vokst opp i Byåsen Breddefotball, så har vi følgende fire med start her på vestsida, før de deretter gikk til RBK-akademiet og tilbake til Byåsen Toppfotball – eller direkte videre fra RBK:

Christoffer Aasbak (Byåsen, RBK, Byåsen TF, Hødd, Kristiansund)

Øyvind Alseth (Byåsen, RBK, Byåsen TF, Toronto FC, Ranheim)

Daniel Kvande (Byåsen, RBK, Byåsen TF, Ranheim)

Vegard Erlien (Byåsen, RBK, Sandnes Ulf)

 

-Det krever tålmodighet og utholdenhet å komme til toppen av norsk fotball. At så mange Byåsen-spillere har gått hele veien fra barnefotball til Eliteserien, er utrolig flott for både dem og oss, sier hovedtrener for a-laget i Byåsen Toppfotball, Erik Selnæs. 

Å ta steget direkte til a-laget på Lerkendal er få forunt. Å ta en tur innom en klubb som Byåsen Toppfotball som junior eller senior, kan med andre fungere som et springbrett tilbake til spill lenger oppe i systemet. 

Så i tillegg til at Byåsen Breddefotball leverer mange guttespillere direkte til RBK-akademiet, er det også en del som kommer til oss som juniorer eller voksne for en videreføring, eller re-start, av spillerkarrieren sin. Av disse er det flere som etablerte seg eller nå er i Eliteserien:

Kjell Rune Sellin (fra Byåsen TF til RBK i 2008)

Pål Andre Helland (fra Byåsen TF til Hødd i 2012, deretter til RBK)

Kim Riksvold (fra Byåsen TF til Ranheim i 2015)

Ivar Furu (fra Byåsen TF til Ranheim i 2018)

Erik Valla Dønnem (fra Byåsen TF til Ranheim i 2018)

 

-Selv om vi rykket ned til 3.divisjon i 2017, så er det fortsatt en høy prioritet hos oss å utvikle spillere til lag lenger opp i systemet. Vi mener det både gir spillere gode muligheter, og det sier noe om oss som en klubb der måten å trene og spille på, gir god utvikling, sier sportslig leder Frode Aasbak.

-Vi kan også slå fast at Byåsen Toppfotball i 2018-sesongen, vil være bedre representert enn på mange år med egne spillere. Noen uker før seriestart er det syv spillere som har gutte- og eller juniorbakgrunn fast i A-stallen i Byåsen.. Og flere unge kommer nok til å få prøve seg i år. Målsetningen på lang sikt er en gradvis økning av antallet egenproduserte spillere i a-stallen, men dette er et utviklingsarbeid som vil ta tid. Blant tiltakene for å klare dette er en styrking av juniorarbeidet og et eget fotballakademi sammen med Byåsen Kvinnefotball, forklarer styreleder Atle Bersvendsen.

14.april starter for øvrig Byåsen Toppfotball-sesongen i Norsk Tipping-ligaens avdeling 5, med bortekamp mot bydelsrival Kolstad. 

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top