Byåsen Toppfotball

Byåsen Toppfotball rykker dessverre ned til 3.divisjon. Men allerede nå starter arbeidet for direkte opprykk i 2018 og et fornyet rekruttarbeid.

I utgangspunktet ser vi for oss å bruke omtrent like store ressurser på Byåsen Toppfotball

i 2018, som i inneværende sesong.

Noen justeringer blir det på budsjettet, men det skal ikke være noen tvil om at vår hovedmålsetning for 2018 er opprykk. Vi er allerede i gang med å se på sammensetning av stallen og opplegget for 2018. Etter opprykk er målet å stabilisere laget i 2.divisjon igjen, sier styreleder Atle Bersvendsen i Byåsen Toppfotball.

Det var tap 0-2 for Fana denne lørdagen, som ble avgjørende. Kampen føyer seg inn i rekken av svake resultater, spesielt denne høsten. Det er fortsatt kamper igjen, men luken opp til trygg grunn er for stor. Når nedrykket nå er et faktum, vil det bli foretatt en evaluering av sesongen, som dessverre sender Byåsen ut av en divisjon Byåsen har vært en del av i mange år.

-Da forbundet halverte antall avdelinger i 2.divisjon, var målet i NFF helt klart å kvesse til det sportslige nivået. Så det ble ganske åpenbart at klubber med de minste budsjettene, som Byåsen, gikk en tøff sesong i møte. Når det i tillegg har vært skader på sentrale spillere og en del stang-ut-kamper, så ble det samlet sett for tøft for oss.

-Vi skal også være så ærlige å si at vi kunne gjort mye annerledes hos oss også, så dette skal vi nå gå gjennom. Forøvrig forventer vi fortsatt full innsats på trening og i kamp for å stå ut serien på en profesjonell måte, fortsetter styrelederen.

I tillegg til en evaluering av A-laget, så skal også hele rekruttarbeidet i klubben styrkes. Høsten 2017 skal man se på en ny sportsplan, en styrking av treningsarbeidet og kvalitetstiltak, for å kunne få flere gode nok rekrutter opp til A-laget. Blant tiltakene er en egen sportslig leder for rekruttavdelingen, som skal sørge for støtte og utvikling av både trenere og spillere.

-En klubb med såpass små økonomiske ressurser som oss, bør utvikle flere egne talenter for å drive så sunt som vi ønsker. Vi kommer ikke til å ha bare egenutviklede spillere, men det er positivt for interesse og oppslutning rundt laget å ha flere spillere fra egne rekker. Samtidig kan vi ikke ta inn spillere som ikke holder nivået. Byåsen Breddefotball produserer mange gode unge spillere, og sender som regel årlig noen til RBK sitt akademi. Så vi skal absolutt kunne finne spillere med gode ferdigheter og hjerte for Byåsen som kan ta steget opp i vårt A-lag også. Samtidig skal vi ha et juniorarbeid som legger til rette for kameratskap og trivsel, forteller Bersvendsen.

Foruten organisering og kvalitet i rekruttavdelingen, så ønsker klubben å bygge videre på samarbeidet med Byåsen Kvinnefotball, om Byåsen Fotballakademi, som startet opp høsten 2017 med egen trener. Akademiet har en avtale med Byåsen videregående skole, om tilrettelagt treningsopplegg på dagtid. Klubbene og skolen håper dette kan utvides videre i fremtiden.

-Vi har allerede fått mange positive reaksjoner på oppstarten av eget akademi. Dette er starten på et langsiktig arbeid for Byåsens toppklubber. Ambisjonen er å skape ett av landets beste utviklingsprogram for en lokalklubb, sier Bersvendsen.

Høsten 2017 er det også underskrevet en avtale med Trondheim idrettsklinikk, som skal sørge for et topp opplegg i forhold til behandling skader, forebyggende arbeid og utvikling av spillernes fysikk. Dette blir stadig viktigere i fotball også.

Men viktigst av alt i 2018, er opprykket tilbake til 2.divisjon.

-3.divisjon isolert sett er en meget god sportslig arena. Vi ser jo blant annet hvordan RBK2 har slitt for å henge med. Så det blir tøft å klare opprykk, men vi har ressurspersoner både på og rundt banen, som vil stå på som bare det, for å klare dette. Klarer vi samtidig å utvikle flere egne spillere, og drive sunt økonomisk, så kan vi skape et fundament for en mer stabil toppklubb i årene fremover, avslutter styrelederen.

 

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top