Byåsen Toppfotball

Som ventet er det blitt en tøff sesong for Byåsen Toppfotball i den nye nasjonale PostNord-ligaen. Men det er så jevnt at en bra høstsesong kan sende oss langt oppover tabellen. 

14 av 26 kamper er spilt og akkurat nå ligger vi dessverre helt nederst i avdelingen vår, med 11 poeng og 14.plass. Samtidig er det så tett at vi med en seier til ville ha ligget helt oppe på 8. plass, der vi til dels har vært tidligere i sesongen.

Men noen nådeløse resultater rett før sommerferien sendte oss nedover på tabellen. Samtidig har vi som regel hatt jevne kamper i år og vi har unngått skikkelige braknederlag, så det kjennes virkelig som om laget står opp og matcher de andre klubbene. Et par høydepunkt i vår var selvsagt den sterke seieren borte mot Hødd, samt en god kamp i cupen hjemme mot eliteserielaget Aalesund. Da så vi virkelig potensiale i laget vårt.

Våre to primære målsetninger i år er ganske enkle: Å sikre plassen i PostNord-ligaen og drive klubben ut fra sunne økonomiske prinsipper. Vi har allerede fått skryt fra fotballforbundet for god økonomistyring, men det hjelper ikke ute på banen. For å være i PostNord-ligaen også i 2018 må vi bli blant de 11 beste. Det er på ingen måte en umulig jobb, siden det er såpass jevnt rundt oss. Spillere, trenere og klubbapparatet ellers har jobbet knallhardt i hele sommerferien for at vi skal klare dette, i tråd med målsetningene. Første test for oss blir hjemmekamp mot tabellnabo Vindbjart allerede 6.august. Vi håper at så mange som mulig kommer for å støtte gutta og gi alle en god start på høstsesongen. En liten godbit er jo dessuten at det i sommer er lagt et helt nytt kunstgress på Byåsen Arena, noe vi håper og tror skal gi bedre fotballopplevelser og føre til færre skader enn det vi har sett i perioder.

Arbeidet med å sikre plassen i PostNord-ligaen er på mange måter et veldig konkret og kortsiktig prosjekt. Samtidig så ser vi på muligheter for å utvikle klubben på lang sikt, gjennom fortsatt fokus på utviklingsarbeidet i junioravdelingen, der det fins en rekke flotte, lokale talenter. Byåsen Breddefotball leverer jo som vanlig gode spillere til både RBK sitt system og videre i Byåsen Toppfotball og Kvinnefotball. Vi skal se på bedre muligheter for å ta vare på disse, men det er ikke noe som går av seg selv. Foruten et rammeverk i klubben, så må både spillere og foreldre bidra for å klare spesielt det økonomiske og administrative arbeidet i en såpass stor klubb.

Ellers må jeg som ganske fersk styreleder si at det er en glede å se hvor hardt og bra alle i og rundt klubben jobber og står på. Og det trengs: For selv om vi er i en profesjonell liga, så er vi langt mer en bydelsklubb tuftet på lokalt engasjement og frivillighet enn de fleste av våre konkurrenter. Så vi har kanskje det minste budsjettet i PostNord-ligaen, men slett ikke det minste hjertet!

 

Ha en flott fotballhøst, alle sammen!

Atle Bersvendsen, styreleder

 

 

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top