Byåsen Toppfotball

Med 3-1 over Vard Haugesund søndag kom årets første hjemmeseier for Byåsen Toppfotball.


Kampen var også den tredje på rad uten tap, og andre tre-poenger på rad.

Byåsen steg kraftig på tabellen for sin avdeling i 2.divisjon, og ligger nå på niendeplass med syv poeng –litt over nedrykksstreken. Og med det nye lagbildet i tillegg, så kan vi godt si at sesongen nå virkelig er i gang!


De første to minuttene kjente lagene litt på hverandre, og det skjedde ikke så mye. Vard spilte mye direkte og slo gjerne baller inn mot vår 16-meter ved første mulighet. Men vi ryddet unna og fikk et ok grep om kampen, uten at det var noe spesielt flott spill.

Men flott kan man kalle det første målet: I det 21.minutt fikk vi ballen inn på deres halvdel og fra rundt 20 meter så fyrte Martin Grong Risan av. Ballen gikk i en bue over Vards keeper og dalte inn i motsatt hjørne. 1-0!

Nå førte vi kampen noe mer og 20 minutter senere var det klart for 2-0, av samme mann. Etter en rask kontring og nydelig gjennomspill av Andreas Fossli, så vendte Risan opp inne foran Vards mål og dermed kunne han skyte rett i nettmaskene.

Omgangen ebbet ut, men Byåsen var ikke ferdig. I det 43.minutt var det corner for oss og der var Arne Gunnes best plassert. Med en pen heading sørget han for 3-0 og en solid ledelse for Byåsen til pause.

Andre omgang ble litt gråere, også på grunn av et skikkelig regnvær. Vard måtte naturlig nok trykke til noe mer, og det gjorde de. I perioder klarte de å etablere et visst press på våre gutter, men det ble kjempet for hver eneste ball. Paradoksalt nok var det etter en corner for oss at de fikk målet sitt. Ballen endte opp foran 16-meteren og glapp forbi en av våre få forsvarere. Deres spiss maktet å holde i ballen til en lagkamerat kom og fikk ballen. Avslutningen 7-8 meter foran mål ble skrudd forbi vår ellers solide keeper Daniel.

Resten av kampen ble en noe mer nervøs affære, med et Vard-lag som ville frem. Men våre gutter kjempet og sto på og ofret seg i griseværet. Flere dødballsituasjoner imot på slutten ble ridd av og da dommeren til slutt blåste av, var det en meget glad gjeng på både banen, benken og tribunen som kunne slippe jubelen løs. 

Selv om det fortsatt er mye å jobbe med, så scoret vi tre mål, var gjerrige bakover og styrket selvtilliten inn mot cup-kampen mot Aalesund kommende onsdag. Det er jo også morsomt å se at angrepsrekka vår fortsetter å levere både mål og målgivende. I alle kampene har vi kjent på at laget absolutt kan være på nivået denne nye og tøffe PostNord-ligaen krever. Så trua på en cup-bombe onsdag er kanskje er sterkere nå?

Kåret til banens beste: Eirik Valla Dønnem

Dagens start-ellever:
Fossli / Gunnes / Risan
Berdal / Valla Dønnem / Snekvik
Langørgen / Furu / Dalsaune Nossum/ Kamanzi
Hagen
(Hanssen, Sakshaug og Halvorsen kom inn)

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top