Byåsen Toppfotball

På tross av en sterk høstsesong, rykket Byåsen Toppfotball i år dessverre ned til 3.divisjon. Men arbeidet med sesongen 2020 og videre, er allerede i gang.

Nedrykket er selvsagt en skikkelig kilevink for alle som har jobbet og trodd på fornyet kontrakt i 2.divisjon, men tabellen lyver ikke. Laget hadde en god høstsesong som sagt, men nivået i 2.divisjon er knalltøft, så alle marginer måtte ha gått vår vei for at vi skulle overleve. Flere av lagene i vår divisjon har budsjetter på 20-30 millioner kroner, og de har flere profesjonelle spillere, så det sier seg selv at mindre bydelsklubber som oss, har fått en tøffere hverdag i toppen av norsk fotball.

Av positive ting kan vi for øvrig nevne at laget vårt, som trolig er det yngste i ligaen, har sluppet til mange lokale unge spillere. I enkelte kamper har vi hatt hele syv byåsinger på banen, og det gror virkelig bra i egne rekker nå. Vårt lag i 4.divisjon gjorde da også en av de beste sesongene på lenge, og G19-laget kvalifiserte seg for 0.divisjonsspill. Begge deler helt i tråd med målsetningene våre.

Og juniorarbeidet skal forsterkes. Byåsen Toppfotball er i full i gang med planleggingen for vinteren, 2020 og videre fra det. Vi har allerede informert om at vårt G19-miljø blir utvidet til U21 fra 2020, og at vi har meldt på et lag i lokal futsal-fotball. Begge deler skal bidra til ytterligere utvikling av unge spillere.

Styret i klubben har i tillegg nedsatt et eget utvalg som samtidig skal lede arbeidet med å evaluere sesongen. Her blir både trenere, lagledere, spillere og andre ressurser tatt med i arbeidet for å se hva vi kan gjøre bedre i 3.divisjon – eller Norsk Tipping-ligaen – neste år. Erfaringene i vår rekruttavdeling skal også bli med i evalueringsarbeidet, ikke minst fordi vi ser for oss at lokale talenter blir en langt sterkere del av satsingen vår fremover.

Da må vi hele tida se på hva vi kan gjøre bedre for å løfte juniorene til seniornivå. I år har vi hatt flere unge talenter på banen enn på mange år, og det er mange spennende typer på gang nedover i aldersgruppene. Vi har også fått en god dialog med Olympiatoppen, som har vært med på å se på hvordan vi kan styrke vår egen talentutvikling. Det kommer vi tilbake til, sammen med målsetningene for sesongen ellers.

I tillegg til evalueringen sportslig, skal vi se på økonomiske og administrative rammevilkår. Byåsen Toppfotball har sammen med Nardo og et par andre, drevet med de laveste budsjettene i PostNord-ligaen. Der var det i år som sagt flere lag med 20-30 millioner i omsetning på a-lagene, mens vi har klart oss med ca. 2,1 millioner kroner for både senior og junior. Vi skal jobbe med å få på plass støttespillere videre, for på tross av nedrykket så mener vi at det er et godt produkt vi har å tilby – både alene og sammen med Byåsen Kvinnefotball og Byåsen Breddefotball.

Byåsen Toppfotball driver i all hovedsak på frivillig basis. Det er sponsorinntekter, fotballskole, dugnadsinntekter, publikum og noen andre kilder som er de største inntektsstrømmene. Byåsen er over tid nå plassert i Divisjonsforeningens grønne sone, noe som henger sammen med vårt fokus på å drive sunt økonomisk. Vi er eneste trønderske klubb under eliten, som er i grønn sone, og det er vi stolte av.

Helt til slutt vil vi atter en gang takke alle støttespillere, frivillige og tilskuere som fortsetter å støtte oss. Vi er fortsatt av den overbevisning at en liten bydelsklubb som oss, på sikt kan sikre en stabil plass i PostNord-ligaen. Men det skal ikke gå på bekostning av en sunn økonomi og et godt forhold til våre omgivelser på Byåsen.

Vi skal holde alle oppdatert fremover

Med hilsen styret i BTF

 

 

 

 

 

 

 

 

twitter share
 
        Ligaen avd 5  2020,
Alt seriespill utsettes inntil videre

 vs

Kolstad

 

Byåsen

Serieåpningen 2020 utsettes: 
??.?? 20:00 Byåsen-Ranheim, G19
??.?? 20:00 Verdal-Byåsen, G19
??.?? 16:00 Byåsen2-Steinkjer, 4.div
??.?? 16:00 Kolstad-Byåsen, 3.div
Fotball.no: 1.lag, 2.lag, G19-1

© 2022 Byåsen Toppfotball
Joomla Templates by JoomZilla.com
Back to Top