Arbeidet med neste sesong fortsetter med ufortrøden styrke: Nå har Byåsen Toppfotball skrevet under en omfattende avtale med Trondheim idrettsklinikk, som sikrer våre spillere topp fysisk oppfølging.

-Dette er en meget viktig avtale for oss i satsingen mot opprykk i 2018. Vi er utrolig glade for at Trondheim idrettsklinikk ønsker å samarbeide med Byåsen Toppfotball, sier styreleder Atle Bersvendsen i Byåsen Toppfotball.

-Vi har i åtte år hatt en lignende avtale med Byåsen Håndball Elite, men har ikke møtt fotballag på dette nivået som ønsker en slik profesjonell oppfølging. Vi håper og tror vi kan bidra både med å redusere skader, redusere fraværsdager ved skade, og også være bidragsyter inn mot optimalisering av den fysiske treningen. Mange av oss ved Trondheim idrettsklinikk har bakgrunn fra fotball, så vi er veldig glade for å kunne bidra i en satsende fotballklubb, sier Gaute Alstad Sunde, fysioterapeut og daglig leder for Trondheim idrettsklinikk (i midten på bildet).

Idrettsklinikken, som holder til i Toppidrettssenteret i Granåsen, stiller fysioterapeut Håkon Uhlin-Hynne (til høyre på bildet) til disposisjon for Byåsen Toppfotball. Han vil delta i planlegging av det fysiske treningsarbeidet før og under sesongen, følge treninger og delta i møter sammen med trenerteam og sportslig apparat. Blir noen skadet eller sliter med belastninger, så kan Håkon raskt ta kontroll på situasjonen og anbefale oppfølging eller behandling.

Målsetningen for Byåsen Toppfotball i 2018 er allerede klar: Opprykk til 2.divisjon, der vi igjen ønsker å stabilisere laget. For å klare det skal vi bygge et nytt A-lag så fort som mulig, samt gjøre en bedre jobb på rekruttnivået for å kunne få opp flere egne spillere, som er motiverte og gode nok. På alle disse nivåene er klubben avhengig av å unngå skader på spillere.

-Håkon vil fort bli kjent med hele laget. Han vil da kunne bidra til optimalisering av intensitet, belastning og gjennomføring av basistrening. Kompetansen herfra kan vi bruke både rundt A-laget og blant rekruttene. Spillerne vil på denne måten få en unik mulighet for å forbedre fysikk og treningshverdag, og laget vil trolig oppleve en bedring når det gjelder skader, fortsetter styrelederen.

-Vi ser at svært mange fotballspillere har mye å gå på når det gjelder kunnskap om, og gjennomføring av fysisk trening så vel som prestasjonsfremmende -og skadeforebyggende trening. Vi ønsker å kunne implementere mer av denne type trening, uten at det skal gå ut over mengden fotballtrening. Målet er at bedre fysikk, bedre basisferdigheter og fokus på skadeforebygging skal føre til at man over tid får trent MER fotball på grunn av mindre fravær, og på grunn av økt toleranseevne for den spesifikke treningen, altså det å spille fotball, forklarer Gaute Alstad Sunde.

Foruten planlegging og oppfølging rundt treninger og kamper, vil Trondheim idrettsklinikk også bli en rådgiver og samtalepartner for trenerapparatet. Klinikken i Granåsen har også et stort nettverk av andre kompetansesentre, som kan kobles inn om nødvendig.

-Alt dette gir våre trenere og spillere en fantastisk mulighet til både oppfølging og behandling, men også kompetanseøkning på den fysiske delen av fotball. Både nasjonalt og internasjonalt ser vi hvordan spillerne utvikles også fysisk, så dette skal vi forbedre oss på også, sammen med Trondheim idrettsklinikk, sier Bersvendsen.

Besøk trondheimidrettsklinikk.no

Siste kamp 2017: 2. div avd. 2,
Byåsen Arena, lørdag 21.10, 13:00

Notodden

Kommende kamper for Byåsen TF:

2017-sesongen er over,
velkommen tilbake i 2018!

Resultater fra fotball.no: 1.lag 2.lag G19-1 G19-2